Zijn roamingbundels ("Summer deal", “weekly pass” enz.) voordeliger?

Een operator kan een ander roamingtarief aanbieden dan de roamingtarieven die gelijk zijn aan het binnenlandse tarief en consumenten kunnen ook vrijwillig voor andere tarieven kiezen. Het gaat hier om bepaalde roamingbundels (zoals een weekpas waarmee men recht heeft op een vooraf bepaald aantal roamingminuten, sms’en en/of mobiele data). Deze tariefformules zijn niet altijd per definitie voordeliger dan het  roamingtarief dat gelijk is aan het binnenlandse tarief. Indien u de roamingbundel niet volledig opgebruikt, kan het in sommige gevallen duurder uitvallen dan het roamingtarief dat gelijk is aan het binnenlandse tarief.

Hebt u gekozen voor een ander tarief of een pakket van diensten waarin voor roaminggesprekken een ander tarief wordt geboden, dan moet u op elk ogenblik de overstap kunnen aanvragen naar de wettelijke roamingregeling.  Uw operator moet dat binnen de werkdag gratis in orde brengen.

Let op: wanneer uw pakket meerdere roamingdiensten omvat (bijv. voor telefonie, sms’en en data) dan is het mogelijk dat u bij een overstap naar de wettelijke roamingregeling, de voordelen die verbonden zijn aan dat pakket, verliest.