Aankopen op de Europese markt

De radioapparatuur die op de EU-markt wordt aangeboden, wordt verondersteld conform te zijn. De autoriteiten voor markttoezicht, zoals het BIPT, zien erop toe dat enkel conforme radioapparatuur wordt aangeboden op de markt.

Toch moet de koper steeds waakzaam blijven en nagaan of de apparatuur die hij koopt, voorzien is van het CE-merkteken en wordt vergezeld van de EU-conformiteitsverklaring van de fabrikant. 

Aankopen via het internet of buiten de EU

Indien u materiaal koopt buiten de Europese markt loopt u het risico dat u als invoerder wordt beschouwd. In dat geval moet u zich ervan vergewissen dat het materiaal 

  • bestemd is voor de EU-markt, 
  • dat het conform alle wettelijke voorschriften is.

Indien dat niet het geval is, riskeert u dat de radioapparatuur in beslag wordt genomen en dat u eventueel gerechtelijk wordt vervolgd door de toezichthoudende overheden.

Opgelet! Het kan voorvallen dat u via het internet denkt te kopen via een bedrijf of een persoon gevestigd in de EU. In werkelijkheid is de persoon slechts een tussenpersoon die buiten de EU-markt bestelt. Er wordt dus aangeraden om goed te letten op de herkomst van de apparatuur.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven