De geografische universele dienst bestaat met name in de verstrekking, over het ganse grondgebied, van de vaste-telefoniedienst en de internettoegangsdienst tegen minstens 1 Mbps.

Momenteel is er geen aanbieder van de geografische universele dienst aangewezen aangezien de markt op de ene of andere manier nagenoeg het ganse grondgebied dekt. Via deze link vindt u dekkingskaarten van verschillende operatoren afhankelijk van de gebruikte technologie.

De aansluiting op een vast netwerk is doorgaans betalend en is over het algemeen inbegrepen in de prijs van de intekening op een contract. In bepaalde gevallen echter (in zones die ver van de weg af liggen, of wanneer graafwerken gepland zijn, rekenen bepaalde operatoren een deel van de werkzaamheden aan de nieuwe klant aan). Dat moet geval per geval bekeken worden en blijft eerder uitzonderlijk aangezien de meeste zones gedekt worden door een of andere technologie. Voor een aansluiting op het mobiele netwerk zijn geen werken nodig.

U kunt de aanbiedingen van de operatoren vergelijken via deze link. U zult met name ook de kosten van een nieuwe aansluiting zien. Let op de algemene voorwaarden van de operatoren.

Indien u verhuist naar een woning waar reeds een aansluiting aanwezig is (wat meestal het geval is), dient u gewoon een contract te sluiten met de operator van uw keuze.

This webpage is part of an EU quality network

Naar boven