Om een idee te hebben van de waaier aan aanbiedingen die verkocht worden door de operatoren die op  de Belgische particuliere markt actief zijn, stelt het BIPT gratis een onlineprijsvergelijker ter beschikking.  Op bestetarief.be staan alle bestaande tariefplannen op een correcte en neutrale manier vermeld. Het geheel wordt gecontroleerd door het BIPT.

Kies jouw dienst en vermeld je postcode alsook hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Kies vervolgens tussen een manuele of automatische zoekopdracht. Op basis van die gegevens zullen we het aanbod berekenen dat voor jou het meest voordelig is, opties en promoties inbegrepen. Zo krijg je na enkele muisklikken een overzicht van de verschillende tarieven die voor jou geschikt zijn. Bovendien kan je met deze tool tot vijf plannen van jouw keuze met elkaar vergelijken.

Wat telefonie betreft moet jouw operator ten minste eenmaal per jaar vermelden welk tariefplan op basis van jouw consumptiepatroon voor jou het voordeligst zou zijn onder alle plannen die hij aanbiedt.  Je kunt ook zelf bij de operator navragen welk van zijn tariefplannen het best geschikt zou zijn voor jou. De operator moet je antwoorden binnen een termijn van maximaal twee weken.

Bestetarief is er nu ook voor zelfstandigen en KMO’s:

Naar boven