Een groeiende markt

De postmarkt evolueert sterk, zowel op technisch als economisch vlak:

  • voor de omzet van de postmarkt werd een groei van 4,7% opgetekend in 2019;
  • dat percentage bedraagt echter 10,6% voor het segment van de pakjes en snelpostzendingen;
  • het segment van de pakjes en de snelpostzendingen blijft groeien: per inwoner werd in 2019 om de 16 dagen een pakje verstuurd of een snelpostdienst gebruikt;

E-commerce verder stimuleren

BIPT heeft aan WIK Consult GmbH de opdracht gegeven om een studie uit te voeren betreffende de postale aspecten van e-commerce in België.

Diverse stakeholders werden door WIK bevraagd doorheen 2022, via openbare bevragingen, kwantitatieve enquêtes en kwalitatieve interviews.

De studie brengt nieuwe inzichten betreffende de postale aspecten op de Belgische e-commerce markt. De studie maakt 6 aanbevelingen. 

Steeds meer transparantie

In 2017 heeft het BIPT, in het kader van zijn opdracht om de concurrentie te stimuleren, een website gepubliceerd waarop de plaatsen kunnen worden teruggevonden waarin de in België actieve operatoren postdiensten aanbieden: postaalpunt.be.

In 2019 heeft het BIPT een reeks van vragen en antwoorden gepubliceerd over de meest voorkomende problemen in verband met de levering van pakjes, met doorverwijzingen naar de specifieke contactpunten in geval van problemen.

Tariefvergelijker 2kg pakket binnen België en Europa

Bovendien, in 2021 lanceerde het BIPT een tariefvergelijker voor pakketten van 2kg binnen België en Europa.

Deze tariefvergelijker geeft de tarieven - op 1 januari - van alle operatoren voor het verzenden van een - veelgebruikt - pakket van 2kg. Voor elke bestemming, zijnde België of ergens anders in Europa, kan je nagaan welke operatoren er diensten aanbieden. Naast de tarieven voor deze bestemming krijg je eveneens talrijke nuttige gegevens zoals bijvoorbeeld de minimale en maximale dimensies en gewichten, de aanwezigheid van een standaard verzekering of zelfs ophaling aan huis.

Met deze tool wil het BIPT de consument beter informeren, de stap naar postale diensten verkleinen en de concurrentie op de markt stimuleren.

Naar boven