Men moet zich laten inschrijven via een GMDSS-examencentrum. 

Bij het praktische examen gebruikt de kandidaat dezelfde apparatuur als tijdens zijn opleiding. 

De inschrijvingskosten bedragen € 73.39 en zijn niet terugbetaalbaar. 

In geval van annulering meer dan een week voor het examen of op vertoon van een medisch attest kunnen de inschrijvingskosten voor een andere datum worden gebruikt. 

Om te slagen moet men voor elke materie 50% van de punten en 60% in totaal behalen. Er wordt geen vrijstelling verleend voor het praktijkgedeelte. 

In geval van een herkansing wordt er enkel een vrijstelling verleend voor de theoretische delen waarvoor de kandidaat 70% of meer heeft behaald en indien de kandidaat dit doet binnen het jaar na het oorspronkelijke examen. 

Bij een herkansing dient het praktijkgedeelte steeds opnieuw te worden overgedaan.
 

 

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven