In dit besluit legt het BIPT een administratieve boete van 300.000 euro op aan Telenet omdat Telenet in de periode tussen 1 juli 2017 en december 2018 de Easy Switch ID niet rechtstreeks vermeldde op de facturen van zijn professionele klanten die een tariefplan voor “vaste” telefonie, internet en/of televisie, bedoeld voor consumenten, hadden genomen.

Klanten moeten die Easy Switch ID aan hun nieuwe operator geven zodat de nieuwe operator de ganse overstap in de plaats van de klant kan regelen. Het BIPT was van oordeel dat Telenet door op de betrokken facturen enkel te verwijzen naar de klantenzone, waar de Easy Switch ID gevonden kon worden, artikel 16, tweede zin van het KB Easy Switch niet naleefde en zodoende de overstap via het Easy Switch proces voor de betrokken klanten bemoeilijkte.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven