Alles wat je moet weten over 5G

De algemene bevoegdheid van de Gewesten die tot doel heeft de bescherming van het leefmilieu te regelen omvat tevens de bevoegdheid om maatregelen te nemen om de risico's verbonden aan de niet-ioniserende stralingen te voorkomen en te beperken. Het zijn dus de Gewesten die de stralingsnormen (maximale emissienormen) vastleggen die operatoren moeten naleven. De mobiele operatoren zijn verplicht om deze stralingsnormen in acht te nemen, en dit ongeacht de technologie die ze gebruiken. 

De Gewesten gaan op het terrein ook na of de door hen bepaalde stralingsnorm wel wordt nageleefd. 

Om informatie te verkrijgen of stralingsmetingen aan te vragen, nodigen wij je uit om contact op te nemen met de bevoegde administratie in uw regio:

 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  Leefmilieu Brussel
  Tel. 02 775 75 75
 • Vlaanderen
  Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid
  Tel. 02 553 83 50
 • Wallonie
  Institut scientifique de service public
  Tel. 04 229 82 35 (info-ISSEP) 

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven